Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat va avea în curând un nou bloc de studii. Construcția acestuia va fi finanțată de Guvernul României.

În acest sens, bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a mulțumit Guvernului român pentru acest fapt, într-un mesaj pe pagina sa de Facebook.

„Mulțumim Guvernului României pentru un gest frumos. O clădire nouă pentru liceul „Mihai Eminescu” va fi construită cu susținerea financiară a României”, scrie Vlah. 

Noul bloc de studii va găzdui birouri de informatică, biologie și chimie, laboratoare, cantină, bibliotecă, săli de adunare și sport. La moment liceul dispune doar de încăperi adaptate la necesitățile instituției. 

Lucrările de construcție vor începe anul acesta. Costul proiectului este de 20 de milioane de lei.

Amintim că, decizia de construcție a blocului de studii, efectuată din bani alocați de România, a fost aprobată pe 23 octombrie 2019 de Guvernul de la Chișinău. Decizia arată că acești bani constituie o economie rezultată din fluctuațiile de curs valutar la cele 20 de milioane de euro acordate R. Moldova de către România, începând cu anul 2014, pentru renovarea școlilor și grădinițelor din stânga Prutului.

Menționăm că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din Comrat este singurul liceu cu predare în limba română din regiune.