PAS cere demisia lui Ciocoi: El a dezonorat memoria celor care și-au dat viața pentru independența R.Moldova

15:49, 10 Februarie 2020

Foto:

După ce deputații Platformei DA au cerut demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, iată că și parlamentarii PAS solicită ca șeful diplomației moldovenești să plece din funcție.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicespeakerul Mihai Popșoi, a scris că „prin declarațiile sale iresponsabile”, Ciocoi a ofensat sacrificiul veteranilor războiului de pe Nistru.

Cerem demisia Ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi pentru că a dezonorat memoria celor care și-au dat viața apărând independența și integritatea teritorială a țării. Prin declarațiile sale iresponsabile el a ofensat sacrificiul veteranilor războiului de pe Nistru, sfidând adevărul și mușamalizând agresiunea armatei ruse. Ciocoi crede că Rusia ne-a salvat în 1992, Gaiciuc elogiază mercenarii din Donbas drept patrioți adevărați, iar Dodon justifică anexarea Crimeei și o consideră parte a Federației Ruse. Mai are cineva dubii pentru cine lucrează guvernul lui Dodon?”, a scris el.

Amintim că zilele trecute reprezentanții PPDA au declarat că Ciocoi a comis o crimă morală îndreptată împotriva celor care au apărat cu propriul sacrificiu independenţa Republicii Moldova.

Detalii: Deputații cer demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi

De precizat că zilele trecute, într-o conferință de presă, ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a șocat opinia publică, afirmând că războiul din 1992 de pe Nistru a fost declanșat de forțe separatiste din regiunea transnistreană, iar armata rusă a intervenit „pentru a opri vărsările de sânge”.

Detalii: Declarație scandaloasă a ministrului de Externe, Ciocoi: Rusia a oprit războiul pe Nistru în 1992

Detalii: Ministrul Ciocoi minte: Proba video cu declarația scandaloasă despre războiul de pe Nistru

 
 
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER