(UPDATE) Veteranii au protestat și în fața Ministerului de Externe, după care au revenit în fața Guvernului. Ei au anunțat că în cazul în care cerințele lor nu vor fi îndeplinite, vor organiza, pe 2 martie, proteste în toată țara

Știrea inițială!

Veteranii războilui de pe Nistru protestează în centru capitalei, cerând demisia ministrului de Externe, Aureliu Ciocoi, care a declarat zilele trecute că armata rusă a fost cea care a oprit războiul din 1992. Ei au venit cu pancarte cu mesajele „Noi v-am votat, voi ne-ați trădat!”, „Pra mulți dintre voi au trădat acest popor!”, „Pe români nu-i mai vreți frați. La Moscova vă închinați!”.

Totodată, s-a decis crearea Consiliului Național al Veteranilor, care a solicitat o întrevedere cu premierul Ion Chicu pe 12 februarie.

De precizat că anterior, într-o conferință de presă la IPN, reprezentanții grupului de inițiativă au declarat că la adunare va fi adoptată și o rezoluție cu revendicările veteranilor, care va fi înaintată Guvernului.

Veteranii cer și tratament de reabilitare gratuit o dată pe an, bilete gratuite de îndreptare la sanatoriu o dată în an și medicamente gratuite pentru veterani și familiile lor. O altă solicitare este compensarea cu 50% a plăților la întreținere. Printre revendicări vor fi și loturi de pământ și credite nerambursabile pentru construcția locuințelor, indemnizații lunare de 1700 de lei, indemnizații anuale în preajma zilelor de 23 februarie, 2 martie, 27 august, transmite Radio Chișinău.

Membrii grupului de inițiativă avertizează că, dacă nici de data aceasta vocea lor nu va fi auzită, vor uma reacții drastice.