Premierul Pavel Filip a publicat pe pagina sa de Facebook stenograma ședințe de guvern privind acordarea creditului de urgenţă în cazul BEM, ca răspuns pentru liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, care a anunțat că va acționa în judecată Cancelaria de Stat pe motiv că instituția refuză să prezinte stenogramele ședințelor Executivului în cadrul cărora au fost acordate garanțiile de stat pentru băncile falimentate.

Prim-ministrul menționează că prin publicarea acestui document îi oferă liderului PAS, Maia Sandu, posibilitatea „să nu mai cheltuie bani pe judecată şi timp pe show-uri electorale”. Șeful Cabinetului de Miniștri mai menționează că până la urmă, creditul de urgenţă în cazul BEM, oferit de guvernul Gaburici a fost votat în unanimitate de toți membrii Guvernului, printre care și Maia Sandu. 

„Public aici stenograma ultimei ședințe de guvern privind acordarea creditului de urgenţă în cazul BEM, bani care aveau rolul de a proteja economiile oamenilor. Înțeleg că doamna Maia Sandu a dat în judecată Guvernul pentru acest document, îi ofer prin această postare posibilitatea să o citească, să nu mai cheltuie bani pe judecată şi timp pe show-uri electorale. Aici sunt argumentele prezentate de Guvernatorul BNM şi de ministrul de Finanțe (PLDM!), argumente care se pare că au fost suficient de convingătoare pentru doamna ministru Maia Sandu (pe atunci o bună ascultătoare a indicațiilor de vot primite de la PLDM), din moment ce la finalul discuției votul a fost unanim. Legat de argumente sigur că se pot face dezbateri multe pro şi contra, dar totodată cred că e bine ca opinia publica să vadă ce stă în spatele discursurilor demagogice ale unor politicieni, care se laudă că s-au opus, dar de fapt au votat. Știți vorba aceea „am o opinie, dar nu sunt de acord cu ea", scrie premierul. 

Vezi aici stenograma în întregime:

Amintim că la începutul lunii septembrie președintele Partidului Acțiunea și Solidaritatea, Maia Sandu, a anunțat că a acționat în judecată Cancelaria de Stat pe motiv că instituția refuză să prezinte stenogramele ședințelor Executivului în cadrul cărora au fost acordate garanțiile de stat pentru băncile falimentate. Potrivit politicianului, ar fi vorba de perioada în care Guvernele au fost conduse de Iurie Leancă (2014) și Chiril Gaburici (2015).

Vezi detalii aici: Maia Sandu a acționat în judecată Cancelaria de Stat