Liderul fracțiunii parlamentare a Platformei DA, Alexandru Slusari, anunță că formațiunea pe care o reprezintă ar putea să anunțe pe cine va susține în cadrul alegerilor parlamentare din Hîncești până la finele săptămânii. Potrivit lui, reprezentanții PPDA vor alege între Olesea Stamate și Grigore Cobzac.

Suntem într-o situație destul de dificilă. În loc ca partidele de centru-dreapta să se adune și să înainteze un singur candidat, vedem ce se întâmplă. Toate aceste disensiuni favorizează candidatul socialist. Sunt doi candidați. Unul înaintat oficial de către PAS, iar altul – fost membru al PAS. Nu avem de gând să intervenim în treburile interne ale partidului-partener. De ce situația este delicată? Pe de o parte este un candidat înaintat oficial de către PAS, iar pe de altă parte este un candidat la care Platforma DA s-a gândit în primul rând. Grigore Cobzac a fost prima opțiune a Platformei DA, chiar dacă a fost membru PAS. Ne-am condus după logica că persoana care a participat în alegerile din 24 februarie, în condiții mult mai complicate și a obținut un scor frumos de 33%, a rezistat presiunii regimului, această persoană trebuie să meargă ca prima opțiune și merită să fie susținut”, a declarat el.

Potrivit parlamentarului, chiar dacă Olesea Stamate a fost propusă la funcția de ministru al Justiției din partea PPDA, acest lucru nu înseamnă că ea „este un candidat mai bun decât Grigore Cobzac”.

Să nu uităm de aspectul teritorial... El este din zona Hîncești și are experiență, este cunoscut în această zonă. Pe de altă parte avem propunerea PAS cu Olesea Stamate, care tot este candidatura bună, dar trebuie să luăm în calcul mai multe aspecte”, a punctat Slusari.