Ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, a reiterat necesitatea de coordonare privind relația cu R. Moldova, în context european.

Despre aceasta Aurescu a declarat în cadrul Conferinței de lansare a președinției croate a Consiliului Uniunii Europene, care a avut loc astăzi, 29 ianuarie, la București. 

„Avem nevoie de o coordonare mai bună și de unitate în Uniunea Europeană, în relația cu Republica Moldova. Reiterez poziția României: calea europeană este unica soluție de a reforma profund instituțiile și de a livra rezultate tangibile pentru cetățeni. România va continua să susțină proiectele cu impact direct asupra oamenilor și așteptărilor lor – proiecte locale și de interconectare. Abordarea noastră trebuie să se bazeze pe mai multe aspecte: monitorizarea consistentă a implementării Acordului de Asociere și Liber Schimb, respectul pentru statul de drept, crearea unor programe pentru susținerea societății civile, focusare pe cetățeni, o strategie de comunicare comprehensivă”, a declarat Bogdan Aurescu.

Anterior, ministrul român de externe, a declarat anterior că România este interesată să susţină o Republică Moldova ca stat care promovează reforma, care este angrenată ireversibil pe calea europeană, pentru că singura şi cea mai sigură opţiune pentru Republica Moldova este calea integrării europene. 

Bogdan Aurescu: Ne interesează să susţinem o R. Moldova ca stat care promovează reforma angrenată pe calea europeană