Igor Dodon a declarat de la tribuna Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) că factorul-cheie în rezolvarea conflictului transnistrean este recunoașterea internațională a neutralității Republicii Moldova. Dodon a mai menționat că neutralitatea statului nostru va consolida securitatea în regiune.

ssssssssssssss„Unul dintre factorii-cheie ai impactului pozitiv asupra procesului de reglementare transnistreană, este, în viziunea noastră, implementarea Strategiei de promovare a recunoașterii internaționale a statutului de neutralitate permanentă a Republicii Moldova, care, desigur, va contribui la consolidarea securității în această regiune a Europei. În acest context, salutăm inițiativa Federației Ruse, exprimată în august 2019, despre intenția sa de a relua procesul de eliminare a munițiilor de pe teritoriul Republicii Moldova”, a declarat Dodon de la tribuna APCE.

Această poziție a fost anterior anunțată și de către ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi. Detalii AICI.

Ciocoi: Trupele ruse vor pleca doar dacă obținem recunoașterea internațională a neutralității