Fostul prim-ministru, Vlad Filat, susține că a fost pregătit de o eventuală anulare a hotărârii primei instanțe prin care a fost eliberat din penitenciar. Declarația a fost făcută cu puțin timp în urmă după ședința Curții de Apel Chișinău care a menținut decizia primei instanțe.

Instanța de judecată a trecut un test, a luat o decizie legală... O să vă spune foarte sincer, astăzi dimineața am avut o mare dilemă cum să mă îmbrac. Vă recunosc că am ghiozdanul pregătit... Eu am avut speranță, dar certitudine nu am putut să am și nu am avut”, a spus el.

Totodată, fostul lider al PLDM menționează că după eliberarea sa din penitenciar, mai mulți politicieni au făcut declarații bazate pe emoție și „interes strict politic”.

La fel, el a pus că în urma eliberării sale a început o adevărată competiție „cine îl bagă înapoi pe Filat la pușcărie”.

Întrebat cu ce se va ocupa în continuare, Vlad Filat a spus că va fi plenar împreună cu colegii săi din PLDM.

„În continuare, suspendarea mea din activitatea politică nu presupune suspendarea din domeniile în care am trăit pe parcursul a mulți ani. Voi decide”, a mai spus el.