Liderul Partidului Unității Naționale, deputatul Octavian Țîcu, vine cu o reacție după ce Igor Dodon a declarat azi la APCE că reglementarea conflictului transnistrean este posibilă doar după ce statutul de neutralitate permanentă al R.Moldova va fi recunoscut internațional. Totodată, Țîcu a atras atenția asupra faptului că Dodon nu a vorbit nimic în fața parlamentarilor europeni despre prezența ilegală în regiunea transnistreană a trupelor ruse.

Ce nu m-a surprins în discursul slugii putiniste la APCE a fost reluarea ideii de recunoaștere a neutralității Republicii Moldova ca și cum sărăcia, corupția sau fuga pe capete a cetățenilor din Republica Moldova ar avea ca motiv nerecunoașterea internațională a neutralități. Mai mult, din nou, și de loc surprinzător, Dodon a uitat să menționeze prezența ilegala a trupelor ruse pe teritoriul Republicii Moldova și agresiunea continuă a Federației Ruse la adresa noastră”, anunță parlamentarul.

Octavian Țîcu menționează că a rămas surprins de modul în care minciuna este ridicată de Dodon la rang de politică de stat.

Igor Dodon, omul cu care Plahotniuc a creat cel mai corupt regim, Igor Dodon omul care și-a subordonat instituțiile de drept din Republica Moldova tocmai pentru a nu fi ajuns de brațul legii anunța de la tribuna APCE că principala lui sarcină este lupta cu corupția. În Republica Moldova, asemeni lui Plahotniuc, Dodon este sinonim cu corupția. Pur si simplu Dodon se înțelege cu lupta anti-corupție precum dracul cu tămâia”, precizează el.

Liderul PUN susține că discursul lui Igor Dodon la APCE „a fost discursul unei slugi mincinoase, preocupată să-și protejeze stăpânul”.

Fiecare zi, fiecare pas al lui Igor Dodon se transformă în argument pentru debarcarea și condamnarea acestuia. Încă nu este timpul pierdut să-l trimitem în fața justiției!”, a punctat Țîcu.

sssssssssssssssAmintim că în cadrul ședinței APCE, Igor Dodon a declarat că factorul-cheie în rezolvarea conflictului transnistrean este recunoașterea internațională a neutralității Republicii Moldova. Dodon a mai menționat că neutralitatea statului nostru va consolida securitatea în regiune.