Partidul Democrat vine cu o reacție după ce organele procuraturii au redeschis un dosar penal în care este vizat și deputatul PDM, Sergiu Sîrbu. Potrivit reprezentanților formațiunii, acum câțiva ani dosarul a fost clasat.

În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public despre un coleg al nostru, vizat într-un dosar redeschis de fosta guvernare, după ce acum câţiva ani fusese clasat, Partidul Democrat din Moldova face următoarea declaraţie:

Partidul Democrat din Moldova a rezistat şi va rezista tuturor atacurilor şi presiunilor politice care au început asupra membrilor şi susţinătorilor săi în iunie 2019. Suntem o echipă unită şi am demonstrat că vom rămâne puternici indiferent de provocări şi obstacole.

Partidul Democrat din Moldova îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu atacurile din partea opiniei publice la care sunt supuşi membrii partidului şi aminteşte de principiul ”prezumţiei nevinovăţiei”, valabil pentru orice persoană vizată într-o cauză penală.

Partidul Democrat din Moldova are încredere în corectitudinea activităţii colegului nostru Sergiu Sîrbu şi acest lucru va fi demonstrat cu siguranţă în cadrul unei investigaţii corecte, transparente şi lipsite de ingerinţă politică”, se menționează în comunicat.

Amintim că Sergiu Sîrbu a fost audiat azi la Procuratură în calitate de bănuit într-un „dosar politic, pornit în baza unui denunț făcut de un politician”. Potrivit reprezentanților PG, parlamentarul este acuzat de darea de mită.

Detalii: Sîrbu, după audierea la Procuratură: Este un dosar politic până în măduva oaselor