Igor Dodon a avut o întrevedere cu o delegație a Departamentului de Stat SUA și ambasadorul SUA în R. Moldova, Dereck J. Hogan, în cadrul căreia „și-a exprimat gratitudinea” față de SUA pentru „sprijinul în promovarea reformelor în domeniul justiției, combaterea corupției, în consolidarea capacităților instituționale ale ministerelor și agențiilor din R. Moldova”.

Potrivit lui Dodon, în cadrul întrevederii el a subliniat faptul că „implementarea reformei justiției și lupta cu corupția este o prioritate pentru actuala guvernare” și că ”își va onora toate angajamentele asumate de Republica Moldova față de partenerii externi”.

Este de menționat faptul că, întrevederea respectivă are loc la scurt timp după ce Departamentul de Stat al SUA a anunțat că nu-i va mai prelungi viza de călătorie a fostului lider democrat Vlad Plahotniuc. În declarația sa, Departamentul de Stat scrie că „odată ce secretarul de stat desemnează funcționarii guvernelor străine pentru implicarea lor, direct sau indirect, în acte corupție, persoanele respective și membrii familiei lor imediate sunt neeligibile pentru eliberarea vizele în Statele Unite”.

Vezi și: Probleme pentru Plahotniuc în America. Declarația Departamentului de Stat al SUA