Fostul ministru al Apărării, Anatol Șalaru își face partid. Fostul liberal a renunțat la ideea de unificare a formațiunilor de dreapta, pentru că e un lucru prea dificil, spune el. Deocamdată nu se știe cum se va numi și cine va face parte din partidul lui Anatol Șalaru. Astăzi a fost creat un grup de inițiativă, care urmează să pună la punct toate detaliile. Un lucru este cert - noua fomațiune va promova unionismul și integrarea europeană, scrie ProTV.

„Numai partidele politice, democratice pot schimba situația din țară în cazul în care nu vor putea uni mai multe partide, vom fi nevoiți să facem un partid nou, deja am câteva oferte de la mai multe partide, dar eu nu vreau cu fiecare în parte eu vreau cu toți la masă", a declarat ministrul

Anatol Șalaru susține că este imposibil să unească toate partidele de dreapta.

„Da pentru că liderii și-au închipuit că ei sunt trimișii lui Dumnezeu sunt zeii pe pământ..."

Astăzi a fost creat un grup de inițiativa, care ar urma să pună bazele noii formațiuni. Șalaru spune că săptămâna viitoare se va întâlni cu reprezentanții partidului Dreapta, dar și PLR. Deocamdată nu se cunoaște cum se va numi noul partid.

Anatol Șalaru a anunțat săptămâna trecută că nu mai vrea să fie membru PL deoarece Mihai Ghimpu ar fi a transformat partidul într-un SRL. Anterior, Ghimpu l-a acuzat pe Șalaru, care era ministrul al Apărării, că ar vrea să distrugă partidul, așa că i-a retras sprijinul politic, iar ulterior a solicitat premierului să-l demită din funcția de Ministru al Apărării. Șalaru a fost dat afară din funcție printr-un decret semnat de Igor Dodon, care a dat de înțeles că nu va accepta candidatura lui Valeriu Munteanu. 

Sursa: ProTV