România a făcut un demers curajos şi legitim prin crearea Departamentului pentru relaţia cu Republica Moldova în Guvernul de la Bucureşti. De această părere este eurodeputatul Eugen Tomac, preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

Tomac i-a mulţumit premierului Ludovic Orban pentru că, în premieră, statul român a luat decizia de a crea o instituţie dedicată exclusiv relaţiei cu Republica Moldova, transmite TVR Moldova

„Înfiinţarea Departamentului pentru relaţia cu Republica Moldova este un demers curajos, legitim a statului român, prin care vrem să reaşezăm în ordinea priorităţile această dimensiuni politică importantă. Republica Moldova nu este doar un stat vecin României, Republica Moldova este cel de-al doilea stat românesc. Majoritatea populaţiei din Republica Moldova vorbeşte limba română, majoritatea românilor de peste Prut s-au trezit în graniţele altui stat fără voia lor. Obligaţia noastră legitimă este să apărăm acest adevăr şi să lucrăm prin toate instrumentele pe care le avem la dispoziţie, pentru a corecta o eroare istorică”, a declarat Tomac în cadrul Conferinţei românilor de pretutindeni.
Reamintim că vicepreşedintele Partidului Unităţii Naţionale de la Chişinău, Ana Guţu, a fost numită secretar de stat al Departamentului pentru Relaţii cu Republica Moldova în Guvernul României.