Igor Dodon acuză Partidul Democrat (PD) de promovarea unor fake news-uri care îl vizează pe acesta, specificând că este atacat în fiecare zi.

„Oponenții mei se grăbesc și mă atacă în fiecare zi. Împușcați acum tot ce aveți, ieșiți în fiecare zi cu aberații, cu fake news-uri. Am depistat deja de unde vin aceste fake news-uri cu „Stoparea pensiiilor celor care au copii peste hotare”. Prostii...cu „Divorțul cu soția”. Atacuri urâte. Am depistat de unde vin. Unii deputați de la PD gestionează asta prin unele organizații de tineret. Dar asta se ia în calcul, pentru că unele lucruri tot pot fi penalizate. Nu-nimic, noi ne ținem”, a declarat Dodon după ședința de lucru a conducerii statului. 

Acesta a  mai adăugat că „campania electorală începe în septembrie-octombrie”, și i-a îndemnat pe oponenții să-i „să nu se grăbească”. 

În același timp, președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, susține că în fiecare zi de luni conducerea Partidului Democrat se întâlnește cu Dodon, acesta confirmând că, uneori, seara, au loc astfel de întâlniri.

Diacov a declarat, în cadrul unei emisiunii la postul TVC21, că în fiecare luni, el, împreună cu liderul PD, Pavel Filip și deputatul PDM Alexandru Jizdan se întrunesc în ședință cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, premierul Ion Chicu și președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi, unde discută despre „problemele care îi îngrijorează” pe democrați.

„În fiecare luni noi ne întâlnim cu președintele R. Moldova, Igor Dodon, cu premierul Ion Chicu și cu președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi si discutăm despre problemele care ne îngrijorează. Noi am zis, atâta timp cât guvernarea lucrează bine, noi o vom susține. Noi când ne întâlnim în fiecare luni, spunem ce ne îngrijorează, ce pretenții avem. Sunt subiecte dificile care trebuie discutate o dată, de două ori”, a declarat Diacov în cadrul unei emisiuni la TVC21.