Ex-ministrul Apărării Vitalie Marinuța a devenit noul președinte al Partidului Verde Ecologist din R. Moldova. Acesta a fost ales în cadrul Congresului VII extraordinar al partidului, desfășurat ieri, 26 ianuarie.

La congres au fost aleși peste 145 de delegați din 21 de organizații primare, care au avut drept scop analiza activității Partidului în perioada anilor 2018-2019, aprecierea contextlui social-politic actual, trasarea liniilor directorii pentru dezvoltarea de viitor a partidului și realegerea conducerii de vârf.

La lucrările Congresului au participat în calitate de oaspeți de onoare Florin Călinescu, Președintele Partidului Verde România împreună cu Silviu Dumitru, Secretarul-General, Tetiana Bodun, Vice-Președinte a Partidului Verde din Ucraina și Alecu Reniță, Președintele Mișcării Ecologiste din Republica Moldova și Președinte de onoare PVE.

Pozițiile Partidului Verde Ecologist pe subiectele discutate în cadrul Congresului au fost incluse în ”Declarația Politică a Congresului VII extraordinar al Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova” și votate de către delegații prezenți în sală.

În cadrul Congresului cu votul unanim al delegaților Vitalie Marinuța, a fost ales în calitate de Președinte al Partidului Verde Ecologist la propunerea fostului Președinte Anatolie Prohnițchii, care a solicitat anterior colegilor reînnoirea conducerii pentru a da un nou impuls dezvoltării partidului. Înaintarea la șefia Partidului a domnului Marinuța, care pe parcursul ultimilor doi ani a exercitat funcția de Secretar-General, a fost susținută și de mai multe organizații teritoriale. Noul președinte a declarant, că va depune toate eforturile ca Partidul Verde Ecologist să devină o portavoce a cetățenilor Republicii Moldova nu doar în domeniul ocrotirii mediului, dar în toate domeniile ce afectează viitorul liber și prosper al oamenilor și meleagului nostru. Prioritățile de bază ale noului Președinte au fost susținute de către delegați și incluse în ”Rezoluția Congresului VII extraordinar al Partidului Verde Ecologist din Republica Moldova”.

Delegații la Congres au ales noua componență a Consiliului Național, iar Consiliul Național și-a ales noua conducere și noua componență a Biroului Permanent. La propunerea noului Președinte domnul Anatolie Prohnițchi a fost ales în calitate de Prim vice-președinte al Partidului.