Organizația orășenească Hâncești a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) a luat decizia să nu o sprijine pe Olesea Stamate, candidatul propus de Maia Sandu la funcția de deputat în cadrul alegerilor parlamentare noi. Reprezentanţii PAS din Hânceşti mizează pe fostul deputat Grigore Cobzac, care a decis să fie candidat independent.

Anunţul a fost făcut pe Facebook de președintele Organizației orășenești PAS Hâncești, Marcel Petrușan.

„În urma noutăților de ieri apărute în presă, referitor la candidații de pe circumscripția 38, în calitate de președinte al Organizației orășenești PAS, trebuie să mă expun și eu. Noi, cei din Hâncești, permanent am mizat pe un principiu democratic în luarea deciziilor. Prin urmare, având candidatul desemnat de centru- d-na Stamate și un candidat membru PAS, înaintat de noi, d-nul Cobzac, am hotărât dilema prin vot. Unanim, colegii au ales candidatura d-nului Cobzac, pe care și îl vom susține”, a scris Petruşan.

De partea cealaltă, conducerea PAS afirmă că anterior Cobzac ar fi spus că nu intenţionează să candideze.

„În discuțiile cu conducerea partidului acesta a declarat că nu intenționează să candideze la aceste alegeri. Regretăm situația creată. PAS o va susține în continuare pe Olesea Stamate, desemnată în calitate de candidat de către Consiliul Politic Național PAS”, se arată într-un comunicat PAS.

Ziarul Național