Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, împreună cu consilierii prezidențiali, a depus astăzi flori la bustul poetului Mihai Eminescu, cu prilejul împlinirii a 167 de ani de la nașterea poetului pe data de 15 ianuarie.

Ajuns la bustul marelui poet, Dodon a recitat în fața presei poezia „Criticilor mei” semnată de Mihai Eminescu. 

„Am depus astăzi flori la marele poet Mihai Eminescu. Cred că trebuie să ne mândrim că avem așa personalități în istoria noastră. Fiecare trebuie să cunoască versuri de Mihai Eminescu, în primul rând „Luceafărul”, dar și „Criticilor mei” pe care o recitesc deseori în minte. La această etapă, ar fi tocmai cea mai actuală și li-o adresez criticilor mei”, a precizat președintele țării.

Pe pagina sa de Facebook, președintele Igor Dodon a scris că „în viitorul apropiat va iniția unele proiecte culturale, care să aducă mai aproape de noi toți creațiile artistice din trecut și contemporane”. 

„Voi fi un președinte care va sprijini proiectele culturale și educative, nu doar prin declarații și încurajări, ci și prin fapte”, conchide Igor Dodon.

Amintim că astăzi se împlinesc 167 de ani de la nașterea marelui Luceafăr al literaturii românești, poetului Mihai Eminescu. Cu această ocazie în capitală vor fi organizate un șir de manifestații la care vor participa și conducerea țării.

Mihai Eminescu este un poet român, născut la data de 15 ianuarie 1850 la Botoșani. Poet, prozator și jurnalist român, născut Eminovici, este considerat de critica literară drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.