Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) susține că „regretă situația creată”, după ce Grigore Cobzac a depus actele pentru a candida pe circumscripția nr. 38, Hâncești. Potrivit unui comunicat de presă al PAS, formațiunea va continua să o susțină în alegeri pe fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

„Cu privire la situația din circumscripția uninominală Hâncești și decizia domnului Grigore Cobzac de a se înregistra în calitate de candidat independent la acest sufragiu, menționăm că în discuțiile cu conducerea partidului acesta a declarat că nu intenționează să candideze la aceste alegeri. Regretăm situația creată. PAS o va susține în continuare pe doamna Olesea Stamate, desemnată în calitate de candidat de către Consiliul Politic Național PAS”, se menționează în comunicatul PAS.

Cobzac a declarat pentru Agora.md că decizia de a candida independent a fost luată de unii membrii PAS care nu susțin ideea ca pe această circumscripție să candideze fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate.

„Candidez independent. Este decizia mai multor colegi din PAS care așa văd lucrurile. Nu mă întrebați mai mult la acest capitol. Nu îmi doresc să lovesc în PAS sau să critic. A fost decizia mai multor colegi care văd altfel lucrurile, care nu susține ideea candidaturii doamnei Stamate”, a spus candidatul.

Amintim că ex-deputatul Grigore Cobzac a decis să candideze la funcția de parlamentar în cadrul circumscripției uninominale nr.38 Hîncești. Acesta a decis să meargă independent, deși la scrutinul din 24 februarie a candidat pe listele blocului ACUM. Potrivit reprezentanților CECEU Hîncești, Cobzac a depus astăzi actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor.