Ex-deputatul Grigore Cobzac a decis să candideze la funcția de parlamentar în cadrul circumscripției uninominale nr.38 Hîncești. Acesta a decis să meargă independent, deși la scrutinul din 24 februarie a candidat pe listele blocului ACUM.

Potrivit reprezentanților CECEU Hîncești, Cobzac a depus astăzi actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în vederea colectării semnăturilor.

Amintim că Grigore Cobzac a candidat în circumscripția respectivă la scrutinul parlamentar din februarie. Atunci, el a fost susținut de 8 392 de locuitori, fiind învins de democratul Alexandru Botnari care a obținut circa 12 mii de voturi.

De precizat că anterior liderul PPDA, Andrei Năstase, a declarat că Grigore Cobzac ar fi fost agreat de formațiunea sa în cadrul alegerilor actuale, însă, potrivit lui, reprezentanții PAS ar fi anunțat că ex-deputatul nu dorește să candideze.

„În cadrul întâlnirii cu PAS prima întrebare din partea PPDA a fost: De ce nu candidăm cu același candiat? Noi doar am avut un candidat care nu venea de la Platforma DA, care venea de la PAS, domnul Cobzac. Cei de la PAS au spus că Cobzac nu vrea să participe. Am constatat, după o discuție cu d-ul Cobzac că nu este chiar așa”, a declarat Năstase zilele trecute.

Detalii: Năstase: Blocul ACUM nu mai există