Platforma „Demnitate și Adevăr” nu va înainta candidat pentru funcția de deputat în cadrul circumscripției uninominale nr.38 Hîncești. Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, decizia a fost luată „pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul”.

Platforma DA tratează alegerile parlamentare noi în circumscripția nr. 38 cu mare responsabilitate și prin prisma necesității unității dreptei, inclusiv din perspectiva marilor confruntări politice programate pentru 2020. Chiar dacă studiile sociologice independente îl acreditează pe Andrei Năstase cu cele mai mari șanse de victorie în circumscripția nr. 38, Platforma DA a solicitat partidelor proeuropene identificarea unui candidat apartinic comun, ca prim test pentru următoarele bătălii politice la nivel național. Platforma DA regretă că partidele proeuropene și naționale au preferat să-și înainteze candidații pentru aceasta circumscripție fără coordonare reciprocă, deviind în felul acesta de la principiile care au stat la baza succesului din alegerile parlamentare din 2019”, se menționează în comunicat.

PPDA consideră că „mai există timp pentru ca partidele proeuropene să-și reconsidere pozițiile” și să accepte înaintarea unui candidat comun al forțelor proeuropene.

Platforma DA rămâne fidelă principiilor sale și face un ultim efort pentru unitatea dreptei și a alianțelor sale tradiționale. Pornind de la aceste circumstanțe, Platforma DA, pentru a nu dispersa și bulversa definitiv electoratul, se va reține de la înaintarea unui candidat pentru circumscripția nr. 38, demonstrând în felul acesta atașamentul pentru crezul său politic, dar și consecvență în acțiunile sale. Suntem profund convinși că miza adevărată a scrutinului în circumscripția 38 este testul pentru unitate. Rezultatul lui ne va ajuta să înțelegem care sunt adevăratele interese ale liderilor și partidelor politice de pe centru dreapta. Pentru că propunerea noastră de a implica cei mai străluciți candidați ai diasporei în procesul alegerilor parlamentare parțiale pe circumscripții nu a dat roadele așteptate, ne vom consulta în continuare cu cetățeni asupra opțiunilor de a remedia această nedreptate pentru următoarele scrutine electorale”, susțin reprezentanții PPDA.

La fel, formațiunea a îndeamnat toți alegătorii din raza circumscripției 38 să iasă masiv la vot pe data de 15 martie, iar în cazul în care „partidele de centru-dreapta nu vor ajunge până atunci la un compromis privind rămânerea în cursă a unui singur candidat”, va îndemna alegatorii din circumscripția nr.38 să voteze „persoana care va reprezenta cel mai bine idealurile de libertate, dreptate și demnitate, justiție și valorile democratice, un candidat integru și profesionist de profil european, pentru a nu permite dispersarea și pulverizarea voturilor și a facilita victoria unui exponent al structurilor antinaționale și antireformatoare”.

Amintim că anterior PPDA i-a propus lui Mihai Druță să participe în scrutin din partea formațiunii, însă acesta a renunțat, motivând că nu a fost susținut și de alte partide pro-europene.

Detalii: Mihail Druță: Nu pot și nu voi candida din partea Platformei DA