Fostul primar al mun.Chișinău, Dorin Chirtoacă, va candida pentru funcția de deputat în cadrul circumscripției uninominale nr.38 (Hîncești). Anunțul a fost făcut de politician pe pagina sa de Facebook.

Astăzi, 22 ianuarie, la Hâncești, a avut loc reuniunea reprezentanților partidelor de la centru și din teritoriu, din cadrul Mișcării Politice UNIREA. În urma schimbului de opinii, s-a decis propunerea subsemnatului, în calitate de candidat din partea MPU, în circumscripția nr. 38, Hâncești, pentru alegerile parlamentare din 15 martie”, a scris el.

Chirtoacă a precizat că va merge joi, 23 ianuarie, pentru a depune actele necesare și de a solicita listele de subscripție.

De menționat că anterior, în cursă s-au înregistrat Ion Mereuță (PDM), Ștefan Gațcan (PSRM), Vitalie Balinschi (PȘ) și Vlad Țurcanu (PUN). Totodată, PAS a anunțat că o vor înainta pe Olesea Stamate, iar PPDA - pe Mihai Druță.

Detalii: Vlad Țurcanu a depus documentele pentru participarea la scrutinul parlamentar din Hîncești

Detalii: Hîncești // Candidatul PDM la deputăție a prezentat semnăturile pentru înregistrarea în cursă

Amintim că Dorin Chirtoacă a mai candidat la funcția de deputat în cadrul alegerilor din 24 februarie 2019 în cadrul circumscripției uninominale nr.32 (Chișinău, suburbiile de nord). Atunci, liderul PL a obținut doar 3 035 de voturi și a pierdut în fața reprezentantului PAS, Mihai Popșoi, care a acumulat 9 865 de voturi.