Ex-premierul R. Moldova și lidera PAS, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniță. Aceasta a ținut să specifice că reacțiile unor demnitari de rang înalt din R. Moldova la declarațiile Președintelui României nu reprezintă poziția cetățenilor.

„Astăzi am avut o discuție cu ambasadorul României la Chișinău, domnul Daniel Ioniță, în care am reiterat necesitatea continuării sprijinului României pentru mai multe proiecte importante pentru R. Moldova. De asemenea, i-am transmis domnului Ambasador că reacțiile bolnăvicioase ale unor demnitari de rang înalt din R. Moldova la declarațiile Președintelui României nu reprezintă poziția cetățenilor. Apreciem abordarea anunțată de autoritățile române cu privire la implementarea viitoarelor proiecte, la nivel local, iar beneficiarii cu adevărat să fie cetăţenii R. Moldova”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de Facebook. 

Amintim că, acum două zile, în cadrul unei conferințe de presă, premierul Ion Chicu a declarat că „nu-l privește ceea ce-l interesează pe președintele României, Klaus Iohannis”, care a spus recent că „Bucureștiul nu este convins că actualul Guvern de la Chișinău susține parcursul european al Republicii Moldova”.

Detalii: Chicu se umflă în pene: Nu mă privește ce-l interesează pe Klaus Iohannis

Daniel Ioniță: Autorităţile de la Bucureşti vor schimba logica finanţărilor pentru R. Moldova

Iohannis: Vom relua cooperarea deplină cu RM când vom vedea acțiuni îndreptate spre traseul european