„Tovarășul” Chicu anunță consultări pentru a reforma justiția

21 Ianuarie

Foto: gov.md

Prim-ministrul Ion Chicu face apel public pentru partidele politice parlamentare și extra-parlamentare, reprezentanții societății civile și profesioniștii din domeniul justiției să participe în procesul de reformare a justiției în Republica Moldova. Potrivit șefului Executivului, reforma justiției este o necesitate absolută pentru țara noastră, dar și cea mai mare provocare care stă în fața guvernului actual.

Personal, nu văd nici o șansă de a schimba lucrurile spre bine în Republica Moldova, dacă nu reușim să punem capăt dezmățului din justiție, procuratură, poliție economică, dar și alte structuri ale statului”, susține el.

Potrivit premierului, chiar și cel mai perfect document juridic de reformă a justiției nu va avea mari șanse de succes, dacă procesul de reformă nu este unul incluziv, nu este susținut de forțele politice responsabile și societatea civilă.

În aceste condiții, prezumând că toate forțele politice din țară au drept obiectiv implementarea cu succes a reformei justiției și lupta reală cu corupția, fac apel public pentru participare activă și constructivă la procesul de consultare și definitivare a proiectului de reformă a justiției. Invităm partidele politice parlamentare și extra-parlamentare, reprezentanții societății civile și profesioniștii din domeniul justiției, toate persoanele cointeresate, să participe în acest proces și să acorde suportul necesar pentru reformarea justiției în Republica Moldova. Vom aprecia foarte mult și participarea în acest proces a tuturor partenerilor noștri de dezvoltare, dar în mod special a reprezentanților Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii”, a menționat el.

Nota redacției: Premierul Chicu a fost acela care a folosit primul expresia „tovarăși” cu referire la reporterii redacției noastre: „tovarășii de la Deschide”. S-a întâmplat în cadrul unei conferințe de presă când Ion Chicu, vădit supărat de o întrebare a reporterului nostru, și-a permis să ne eticheteze drept „obraznici” și „tovarăși”.

loading...
Sprijină echipa Deschide.MD cu o donație pe contul nostru de Patreon. Suntem recunoscători pentru ajutor și sustinerea pe care ne-o acordați.
× Aboneaza-te la fluxul de stiri Deschide.MD pe telefonul tau mobil
Ai depistat o eroare în text?  Selecteaz-o  și apasă combinația de taste CTRL + ENTER