Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, se va afla în Republica Moldova începând de astăzi, 21 ianuarie, până pe 23 ianuarie. Oficialul va avea discuții cu oficiali moldoveni de rang înalt și cu conducerea politică din Tiraspol, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al OSCE, în calitate de Reprezentant Special al Președinției albaneze a OSCE, Thomas Mayr-Harting, va analiza starea de fapt actuală în procesul de reglementare transnistreană și, împreună cu părțile, va identifica prioritățile pentru 2020.

La Chișinău, Thomas Mayr-Harting are programate întâlniri cu președintele Igor Dodon, prim-ministrul Ion Chicu, viceprim-ministrul pentru reintegrare Alexandru Flenchea, ministrul afacerilor externe și integrării europene, Aureliu Ciocoi, precum și cu lideri ai partidelor politice. De asemenea, Reprezentantul Special al OSCE se va întâlni cu ambasadorii rezidenți ai mediatorilor și observatorilor în formatul „5+2”, precum și cu membri ai societății civile.

La Tiraspol, Thomas Mayr-Harting se va întâlni cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselskii și cu reprezentantul politic Vitaly Ignatiev.

La 22 ianuarie, ora 11:30, reprezentanții mass-media sunt invitați la un briefing de presă susținut de Thomas Mayr-Harting și reprezentantul politic din partea Chișinăului, Alexandru Flenchea, care se va desfășura în incinta clădirii Guvernului (intrarea de pe strada Bănulescu-Bodoni).

La 23 ianuarie, ora 11:15, în incinta biroului reprezentantului politic din partea Tiraspolului, (str. Sverdlov 45, Tiraspol), va avea loc un briefing de presă susținut de Thomas Mayr-Harting și reprezentantul politic, Vitaly Ignatiev.