Platforma Demnitate și Adevăr îl propune pe Mihai Druță drept candidat la alegerile parlamentare anticipate pe circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești, însă îl va înainta în alegeri doar dacă va fi susținut și de alte partide de centru-dreapta. Anunțul a fost făcut în cadrul ședinței de astăzi a Biroului Politic a partidului.

„DA se adresează către toate forțele europene și naționale din RM să susțină candidatura lui Mihai Druță, deputat în I Parlament al RM, semnatar al Declarației de Independență, iar astăzi - un reprezentant respectat al diasporei. Menționăm că Dl Mihai Druță nu este în acest moment membru de partid, și cu toate acestea, Domnia Sa a participat activ și dezinteresat în patru campanii electorale în susținerea opțiunilor democratice (2016-2019) și împărtășește cu toată inima idealul forțelor naționale din Republica Moldova”, se menționează în comunicatul PPDA.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari, susține că „Platforma DA îl propune pe Mihai Druță drept candidat pentru scrutinul parlamentar în circumscripția nr. 38. Însă noi nu am decis înaintarea dlui Druță drept candidat, întru-cât Dumnealui, fiind persoana responsabilă , care ține foarte mult la unitatea forțelor democratice, acceptă înaintarea dânsului doar dacă are sprijinul mai multor forțelor europene și naționale.

Amintim că Partidul Acțiune și Solidaritate au înaintat-o pe fosta ministră a Justiției, Olesea Stamate, candidatul său pentru alegerile parlamentare locale din circumscripția nr. 38 Hâncești.