Primarul Ion Ceban cere presei asociate Partidului Socialiștilor să dezmintă informația „falsă” conform căreia a fost semnat un Acord de colaborare adițional la Protocolul de înfrățire între Chișinău și București.

„Nu voi tolera manipularea din partea unor jurnalişti și cer surselor media, care au scris că a fost semnat Acordul de colaborare adițional la Protocolul de înfrățire între Chişinău şi Bucureşti să dezmintă această informaţia falsă.  În caz contrar, voi ataca în judecată pentru fals şi manipulare”, susține Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

sssssssssssssssssAmintim că sursa media afiliată PSRM, care a promovat cel mai intens acest fals este site-ul „noi.md”, la care face referire și Ion Ceban. Site-ul respectiv aparține consilierului municipal din partea PSRM, Vasile Chirtoca.

Amintim că presa afiliată lui Partidului Sociliștilor și lui Igor Dodon a scris în baza unor declarații a lui Ion Ceban că între consiliile municipale din Chișinău și București a fost semnat un acord de colaborare. 

„După semnarea acordului, îl vom înmâna ministerelor de externe și, la rândul lor, îl vor transmite primăriilor. După aceea, Consiliul Municipal București va vota proiectul”, a spus Ceban potrivit noi.md,.  

Anterior și conducătorul delegației românești la Chișinău, Aureliu Bădulescu, a infirmat categoric semnarea oricărui act sau acord de colaborare, dintre Chișinău și București, de către partea română, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, din 15 ianuarie. Detalii AICI.