Ion Ceban, primarul mun. Chișinău, a venit cu o reacție în cazul presupusului acord de înfrățire cu București. Edilul a spus că la ședința din 15 ianuarie 2020, nu a fost semnat niciun acord, ci doar a fost votat un asemenea document.

De asemenea, Ceban a acuzat presa ca ar fi distribuit informații false în acest sens.

Chem la responsabilitate presa. Nu poți să dezminți ceea ce nu a avut loc și nu a fost planificat. Toată lumea a fost la ședință, nu a fost vorba că vom semna la acea ședință un acord. A fost votarea acestui acord în baza procedurilor legale. Consiliul din București a fost deschis să voteze acest acord la București. Apoi se poate de vorbit despre semnare. Când totul va fi aranjat și votat, acordul se va transmite prin căi oficiale, prin Ministerul de Externe, și apoi se poate de vorbit despre semnare”, a menționat primarul de Chișinău, citat de InfoPrut.

Ceban a mai spus că va ataca în judecată, instituțiile de presă care nu vor dezminți aceste informații,  referindu-se, în mod special, la mass-media independentă.

Fac apel către jurnaliști, mai ales către cei care luptă cu fake-news: să dai un fake news, să-l dezminți și apoi să dai al treilea fake… Mă refer aici la instituții așa-zise independente, care și sâmbătă și duminică au tirajat acest fake. Cineva urmărește ca relațiile să nu fie bune? În unele surse s-a manipulat tare nerușinat. Dacă nu se va dezminți, vom ataca în judecată”, a avertizat sursa.

Primarul de Chișinău nu a pierdut ocazia să-și denigreze, din nou, colegii liberali care au calificat situația jenantă, spunând că acești adepți ai unionismului „nu au făcut nicio boabă pentru acest parteneriat”.

Pe 15 ianuarie 2020, un Acord de colaborare adițional la Protocolul de Înfrățire încheiat în anul 1999 între primăriile din Chișinău și București, ar fi fost votat în unanimitate de consilieri municipali ai Chișinăului, în prezența a 16 consilieri municipali de la București, în frunte cu viceprimarul Aurelian Bădulescu. Ulterior, delegația română în frunte cu viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, a negat printr-un comunicat ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria Chișinău.

Detalii: Bucureștiul strică planurile lui Ceban. Nu s-a semnat nici un acord cu Chișinăul