Aplicarea legii care interzice mașinile cu numere transnistrene să părăsească hotarele R. Moldova a provocat reacții și în rândul socialiștilor. Deputatul Grigore Novac îi ia apărarea lui Igor Dodon și susține că „Partidul Maiei Sandu ar împinge la o nouă confruntare deschisă pe Nistru”, asta după ce Mihai Popșoi, deputat PAS, a declarat că „cedările făcute de Dodon în favoarea Tiraspolului sunt în schimbul ajutorului la alegerile prezidențiale”.

Totodată, și deputatul Platformei DA, Alexandru Slusari a declarat că „grație acestor cedări ale Chișinăului de-a lungul anilor regimul separatist de la Tirsapol reușește să supraviețuiască și să se întărească”.

Vezi și: Războiul plăcuțelor // Platforma DA și PAS, despre cedarea Chișinăului: Nu e doar rușine, e trădare

Deputatul socialist justifică cedările președintelui în fața separatiștilor prin faptul că acesta este „obligat să găsească soluții pentru oamenii de pe ambele maluri ale Nistrului”. Menționăm că, Igor Dodon, aflat într-o vizită la Moscova, a anunțat că a discutat cu liderul grupării separatiste de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski despre „înrăutățirea situației legate de circulația transportului și eventualele dificultăți pentru cetățeni” și a dat asigurări că „toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate”. 

Vezi și: Războiul plăcuțelor // Dodon l-a sunat de la Moscova pe Krasnoselski

Amintim că, despre aplicarea acestei legi, care interzice mașinilor cu numere transnistrene să iasă din Republica Moldova, Poliția de Frontieră a anunțat într-un comunicat de presă, pe data de 10 ianuarie. 

După aceasta, Tiraspolul a anunțat că „drept răspuns la această măsură „neprietenoasă” va interzice tranzitarea regiunii separatiste de mașinile cu numere MD”. Apoi, vicepremierul pentru Reintegrare, Alexandru Flenchea a anunțat că aceasta este „o măsură temporară, de test”.

Ulterior, Poliția de Frontieră l-a contrazis pe Flenchea, care a anunțat astăzi că „măsura” aplicată din 10 ianuarie curent care interzice mașinilor cu numere transnistrene să iasă din Republica Moldova este una „temporară, de test”. Potrivit ofițerului de presă al Poliției de Frontieră, Ana Marchitan, Legea este aplicată și nu cunoaște nimic despre faptul că ar fi „temporară”.

Detalii: Războiul plăcuțelor // PF îl contrazice pe Flenchea: „Măsura” aplicată nu este „temporară”, e lege

Tiraspolul interzice tranzitarea teritoriului separatist pentru mașinile cu numere moldovenești