Una dintre prioritățile Anei Guțu, vicepreședinte a Partidului Unității Naționale, proaspăt aleasă în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relații cu R. Moldova în guvernul român, este revenirea României, cât mai urgentă, acasă în Basarabia. Cu acest subiect Ana Guțu a început munca în noua sa funcție, la Chișinău, în cadrul primei audiențe a cetățenilor, unde a discutat idei de proiecte și propuneri de cooperare, care să sporească prezența României în R. Moldova.

„Am avut intalniri cu mai mulți cetățeni - primari, preşedinți de ONG uri, oameni de artă - regizori, pictori, muzicieni, medici. Proiectele solicitate țin atât de infrastructură, cât şi de excelența profesională. I-am încurajat să detalieze proiectele, cu descrierea impactului pentru beneficiarii finali, pentru comunitate, cu punctualuzarea finalităților, dar şi atragerea de parteneri sociali, pentru a da amploare proiectelor. Sper să se materializeze unele din ele, deoarece ideile expuse mi-au părut originale şi absolut necesare pentru a spori prezența României aici, în Republica Moldova”, a comunicat pentru DESCHIDE.MD, Ana Guțu. 

Totodată, aceasta susține că „toate propunerile de cooperare vor fi luate în considerare la Departamentul pentru Relații cu Republica Moldova”, potrivit unui mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Le aduc sincere mulțumiri tuturor cetățenilor pentru comunicarea eficientă - diplomați, primari, oameni de artă, jurnalişti, funcționari publici, medici, profesor”, a adăugat Guțu în mesajul său. 

Amintim că, Ana Guțu, a fost numită secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova în Guvernul României. Despre aceasta a anunțat europarlamentarul și președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, subliniind faptul că este o „Premieră pentru România”.

Vezi și: Vicepreședinte PUN, numit secretar de stat al Departamentului pentru Relația cu R. Moldova

Guțu, despre numirea sa în funcția de secretar de stat al Departamentului pentru Relații cu RM