Primarul General al Bucureștiului, Gabriela Firea, respinge ferm speculaţiile apărute în mass-media din Republica Moldova conform cărora delegaţia oficială a Primăriei București, condusă de viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, ar fi semnat un protocol de colaborare cu Primăria oraşului Chişinău, în cadrul recentei vizitei efectuate în Republica Moldova, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei București.

Potrivit Bucureștiului, „viceprimarul nici nu a avut mandat de la Primarul General, Gabriela Firea, să semneze un protocol de colaborare sau să reînnoiască protocolul semnat în anul 1999, când primar general al Bucureştiului era Viorel Lis”.

„Primarul General, Gabriela Firea, a explicat că exclude orice implicare politică a acestei delegaţii, care a fost organizată exclusiv în scop cultural şi anunţă că viceprimarul general, Aurelian Bădulescu, nu semnat nici un document de colaborare între capitala României şi Chişinău, neavând un mandat în acest sens”, se menționează în comunicatul Primăriei București.

În comunicat se mai specifică că „această delegaţie a avut strict atribuţii în domeniul cultural, vizita oficială fiind prilejuită de ziua marelui poet naţional Mihai Eminescu, programul vizitei fiind întocmit de altfel în acest sens: membrii delegaţiei au depus flori la bustul marelui poet Mihai Eminescu din Chişinău şi s-au întâlnit cu compozitorul Eugen Doga, ulterior participând şi la un spectacol dedicat aniversării marelui poet”.

în context, primarul General, Gabriela Firea, și-a reafirmat susţinerea pentru valorile Uniunii Europene şi ale Alianţei Nord-Atlantice (NATO): „valori în care credem şi pe care le promovăm! Consider că afirmaţiile din spaţiul public pe această temă sunt pure speculaţii, care pot aduce atingere acestor valori!”.

Amintim că presa afiliată lui Partidului Sociliștilor și lui Igor Dodon a scris în baza unor declarații a lui Ion Ceban că între consiliile municipale din Chișinău și București a fost semnat un acord de colaborare. 

„După semnarea acordului, îl vom înmâna ministerelor de externe și, la rândul lor, îl vor transmite primăriilor. După aceea, Consiliul Municipal București va vota proiectul”, a spus Ceban potrivit noi.md,

sssssssssssssssssAnterior și conducătorul delegației românești la Chișinău, Aureliu Bădulescu, a infirmat categoric semnarea oricărui act sau acord de colaborare, dintre Chișinău și București, de către partea română, în cadrul ședinței Consiliului municipal Chișinău, din 15 ianuarie. Detalii AICI.