Primarul Chișinăului, Ion Ceban, face un joc dublu și încearcă să se folosească de buna credință a consilierilor municipali din București pentru a acoperi aducerea în capitală a intereselor Federației Ruse. Declarația aparține secretarului general al Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru.

„Ivan Ceban devine un adevărat Potemkin al Chișinăului prin perdelele de fum și falsurile pe care le lansează în spațiul public moldovenesc sub masca unei corectitudini geopolitice. Încercarea lui Ceban, sper eșuată, de a se folosi de buna credință a consilierilor municipali bucureșteni pentru a acoperi aducerea în Chișinău a intereselor moscovite dovedește, dacă mai era nevoie, jocul dublu pe care îl face puterea socialistă și mai ales modul în care primarul în funcție folosește resursele Primăriei Chișinău în scopurile PSRM”, scrie Șalaru într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministrul al Apărării menționează că deși nu a fost semnat niciun acord între aleșii locali de la Chișinău și București, propaganda socialistă a manipulat opinia publică acreditând ideea că au fost semnate anumite documente.

„Cu toate că nici consilierii municipiului București și nici primarul Gabriela Firea nu au semnat vreun acord, Ion Ceban și propaganda ruso-socialistă au prezentat practic o propunere ca fiind un lucru realizat. Un fals ordinar și o dezinformare a propagandei ruso-socialistă. Cu siguranță edilii Bucureștiului vor găsi modalități de a sprijini cetățenii Chișinăului și fără Ivan Ceban”, susține Anatol Șalaru.

Acesta avertizează că „falsuri, dezinformări și propagandă probabil vor mai fi, mai ales că urmează o campanie electorală, important este să nu permitem socialiștilor să-și ducă la capăt obiectivele stabilite nu la sediul PSRM ci la Moscova”.