Partidul Unității Naționale și-a prezentat candidatul la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la alegerile parlamentare noi desfășurate în circumscripția 38, Hâncești. Este vorba despre Vlad Țurcanu, prim-vicepreședintele partidului.

„Este o circumscripție românească, alcătuită din cetățeni români. Avem așteptari mari, va fi pentru noi un prim test al partidului reorganizat”, a declarat președintele PUN, Octavian Țîcu, în cadrul unei conferințe de presă. 

„În Hâncești s-au desfășurat multe proiecte, o mare parte finanțate de România, sunt însă dezechilibre majore între localități (...) este important ca oamenii de acolo să poata să aibă în Parlament o persoană care sa pledeze ca Hâncești să-și merite și poziția geografică și suflul pe care îl au cetățenii. Este un raion care se mărginește cu România și merită mult mai mult”, a declarat Vlad Țurcanu. 

Vlad Țurcanu este ex-purtător de cuvânt al fostului președinte Nicolae Timofti, jurnalist și ex-lider al Partidului Popular Românesc. Acesta a concurat la alegerile din 20 octombrie pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău.