Igor Dodon neagă informația precum că ar sta în spatele arestului șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari. Șeful statului a declarat după ședința de azi a consiliului republican al PSRM că nu s-a implicat în acest proces și nu dorește să comenteze procesele penale, intentate în privința „persoanelor care au slujit fostului regim”.

Presa a numit această persoană că este procurorul lui Plahotniuc. Nu vreau să comentez unele procese care sunt intentate față de unele persoane care au fost alături sau au slujit fostului regim. Mă refer la procurori, judecători. Eu personal nu m-am implicat, nu mă implic și nu mă voi implica în astfel de procese. Consider că avem toate instrumentele pentru ca să avem o justiție care să facă ordine”, a declarat el.

Detalii: Viorel Morari: Am fost reținut la comanda politică a lui Igor Dodon

Referindu-se la o eventuală extradare a lui Vlad Plahotniuc în Republica Moldova, Dodon a spus că pentru noua guvernare „aducerea lui Plahotniuc acasă în cătușe este o prioritate”.

Insistăm ca persoanele care au fost implicate în diferite fărădelegi pe parcursul ultimelor ani să fie dați în căutare internațională de către Interpol. Am confirmare că domnul Shor și domnul Țuțu deja au fost dați în căutare internațională. Noi vom insista să fie dat în căutare internațională și domnul Plahotniuc”, a spus șeful statului.

El a precizat că la moment este inițiată o anchetă în privința identității duble ale fostului lider democrat.

SIS, împreună cu ASP și PG au inițiat o anchetă. Știu că se desfășoară acum procesul pentru că nu se găsește baza legală pentru eliberarea celei de a doua identitate. Sunt pornite și unele dosare”, a precizat el.

În ce privește o eventuală colaborare cu Partidul Democrat, Dodon le-a urat succese „în cauza dreaptă pe care au luat-o”.

Chiar dacă au careva conflicte, în fiecare familie sunt diferite opinii. Eu le urez succese în cauza dreaptă pe care au luat-o de a reforma partidul. Sper că vor reuși, după care vom discuta”, a spus el.

Amintim că, întrebat de jurnaliști de la cine a fost comanda politică ca acesta să fie reținut, Viorel Morari a spus că este „de la președintele statului, Igor Dodon și conducerea Procuraturii Generale, inclusiv și a unor adjuncți ai procuraturii”.