Consiliul republican al Partidului Socialiștilor a stabilit prioritățile formațiunii pentru anul 2020. Documentul este compus din opt puncte, printre care și „Pacea interetnică”.

Avem convingerea că doar înțelegerea interetnică și egalitatea civică ne vor ajuta să unificăm țara și într-un final să ajungem la reglementarea problemei transnistrene. Considerăm necesară adoptarea Legii cu privire la funcționarea limbilor. Totodată ne pronunțăm pentru adoptarea pachetului de legi privind statutul Găgăuziei, în forma în care a fost coordonat de Comisia mixtă a Parlamentului și a Adunării Populare a Găgăuziei, cu participarea experților europeni. Și susținem abrogarea așa-numitei ”Legii anti-propagandă”, care poartă un caracter discriminatoriu și lovește, în primul rând, în cetățenii țării noastre”, se menționează în comunicatul socialiștilor.

La fel, PSRM anunță în lista priorităților „consolidarea statalității”, „garantarea statutului de neutralitate”, „protejarea Ortodoxiei” și „politică externă echilibrată”.

Lista integrală a priorităților PSRM le găsiți AICI.