Deputatul PAS, Sergiu Litvinenco, susține că acum Dodon trebuie debarcat de la putere, pentru ca acesta să nu captureze instituțiile statului, așa cum a făcut-o Plahotniuc.

„Scopul nostru major acum este debarcarea de la puterea a lui Igor Dodon. Pentru că el este cel ce vrea să captureze instituțiile statului după modelul lui Plahotniuc”, scrie Litvinenco pe o rețea de socializare. 

În contextul alegerilor prezidențiale, deputatul menționează că PAS va fi de partea unui candidat cu șanse mai mari ca ale lui Dodon. 

„La alegerile prezidențiale, PAS va sprijini un candidat integru, luptător cu corupția și creditat cu cele mai mari şanse de cetățenii țării pentru a-l învinge pe Dodon”, a adăugat deputatul.

Tot astăzi, Platforma „Demnitate și Adevăr” a lansat un apel „către toate forţele veritabil democratice reprezentative din Republica Moldova de a-şi consolida eforturile şi de a identifica şi participa la următoarele alegeri prezidenţiale cu un singur candidat comun, neafiliat politic”. Potrivit reprezentanților formațiunii, doar așa Republica Moldova va putea fi eliberată „de povara captivităţii instituţiilor de către un singur individ”.

Vezi și: Prezidențiale 2020 // Apelul Platformei DA către toate „forţele veritabil democratice” din R.Moldova