„Sancțiunile aplicate în privința oligarhului care a fugit din țară reprezintă un semnal pozitiv și așteptat din partea partenerilor noștri occidentali, fapt pentru care le suntem recunoscători”. Declarația a fost făcută de Igor Dodon pentru agenția rusă TASS.

Într-un comentariu pentru TASS, Dodon a declarat că autoritățile de la Chișinău au apelat de mai multe ori, inclusiv la SUA, cu solicitări privind aplicarea unor sancțiuni.

Pentru a obține acest rezultat a fost nevoie de mult efort, în primul rând a organelor de ocrotire a legii care au prezentat toate argumentele necesare”, a precizat el.

În comentariul oferit, Dodon a vorbit și despre aportul Federației Ruse, unde Vlad Plahotniuc a fost condamnat în lipsa sa.

Plahotniuc nu este primul oligarh care a capturat un stat întreg... Aceeași soartă au avut și alți politicieni care au încercat să profite în urma contradicțiilor dintre marile puteri”, a spus Dodon.

Amintim că Guvernului SUA a luat decizia de a nu-i prelungi viza de călătorie fostului lider democrat, Vlad Plahotniuc, și a familiei sale.

Detalii: Probleme pentru Plahotniuc în America. Declarația Departamentului de Stat al SUA