Secretarul General al PUN, Anatol Șalaru, este de părerea că reacțiile bolnăvicioase ale unor membri PAS la declarațiile deputatului Iurie Reniță, conform cărora există înregistrări din noaptea de 7 iunie 2019 care ar deconspira pe cei care au insistat pentru realizarea unei alianțe necondiționate cu PSRM, dovedesc spaima de adevăr a unora, dar și că alianța cu sculele Moscovei mai are încă multe lucruri ascunse.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Anatol Șalaru scrie că nu cunoaște ce conțin acele înregistrări dar cu siguranță publicarea lor va aduce mai multă lumină pentru că în acele nopți și zile se află originea dezastrului în care am ajuns prin predarea statului la cheie lui Igor Dodon.

„Fără îndoială că rolul PDM, oferirea sprijinului pentru un guvern Dodon sunt condamnabile dar, totuși, nu PDM-ul este cel care a semnat angajamente publice că nu vor face alianță cu Dodon, cealaltă parte a mafiocrației ce stăpânea Republica Moldova.A-l acuza pe Iurie Reniță de colaborare cu Plahotniuc este ca și cum ai spune că gheața face casă bună cu soarele. Ambasadorul Reniță a fost una din țintele binomului Plahotniuc-Dodon tocmai pentru că în activitatea sa a explicat în plan extern realitățile fostului regim”, scrie Șalaru.

Dânsul mai menționează că prezența pe listele ACUM a lui Iurie Reniță și Octavian Țîcu au fost argumentele care au stat la baza deciziei de a sprijini blocul ACUM la alegerile parlamentare din februarie anul trecut, dar și faptul că liderii PAS și PPDA sunt primii interesați în a face lumină asupra celor care au insistat pentru crearea ”monstruoasei coaliții” ACUM-PSRM. Totodată, Șalaru îi sugerează lui Reniță să facă publice acele înregistrări cât mai grabnic posibil.

„Cred că este momentul ca cetățenii să-și afle ”eroii” ce au insistat ca alianța cu PSRM să fie realizată, este imperios necesar ca cetățenii să știe cine sunt susținătorii mariajului cu PSRM care au permis recapturarea statului, de data asta în favoarea Rusiei. Cred că blocul ACUM, Maia Sandu și Andrei Năstase sunt primii interesați în a face lumină asupra celor care au insistat pentru crearea ”monstruoasei coaliții” ACUM-PSRM. Din acest motiv îl rog pe ambasadorul Iurie Reniță să facă publice acele înregistrări cât mai grabnic posibil. În încheiere, revin cu o mai veche rugăminte adresată doamnei Maia Sandu de a-și ține junii în ham pentru că la alegerile prezidențiale nu Popșoi, Perciun și alte conserve vor suporta efectele. Atacurile la adresa liderilor unioniști, formali ori informali cum este cazul lui Iurie Reniță, chiar prin elemente proxi din propriul partid, nu sunt de natură să ajute lupta anti-Dodon. Așadar, citându-l pe fostul partener al blocului ACUM, Igor Dodon: “Nu vă jucați cu focul”, se mai arată în postarea secretarului general PUN.

Amintim că ieri deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Dan Perciun, a venit cu o replică la adresa lui Iurie Reniţă, care a dezvăluit că în interiorul Blocului "ACUM" ar fi persoane loiale lui Igor Dodon şi PSRM. Anume aceste persoane ar fi insistat în iunie 2019 să fie formată majoritatea "ACUM" - PSRM.

Potrivit lui Perciun, Iurie Reniţă juca în iunie 2019 de partea PD şi a lui Vlad Plahotniuc.