Președintele Partidului Popular Românesc Vladimir Țurcanu a anunțat astăzi că demisionează din funcția de președinte al partidului motivând că optează să colaboreze cu echipa președintelui PUN, Octavian Țîcu, părere care nu este împărtășită de ceilalți membri ai PPR.

„În timp ce colegii mei au fost atrași de oferta lansată de Partidul Liberal, eu optez pentru colaborarea cu echipa lui Octavian Țîcu și Viorel Iordăchescu, pe care îi cunosc multă vreme și cu care împărtășesc aceleași idealuri. Alegerea colegilor mei pur și simplu nu se potrivește cu ceea ce cred eu despre parcursul partidelor care împărtășesc viziuni românești”, a declarat Țurcanu.

Țurcanu a spus că s-a simțit în minoritate la ședința partidului său, în momentul în care colegii săi s-au arătat tentați să se alăture unei mișcări unioniste pe care vrea să o consolideze Dorin Chirtoacă.

Precizăm că, pe 23 decembrie, PUN a refuzat propunerea PL de a forma un bloc politic comun. Președintele partidului, Octavian Țîcu, a menționat că vede o eventuală fuziune cu PPR. 

Pe 28 august, Vlad Țurcanu a fost ales președinte al Partidului Popular Românesc, fostul Partid Liberal Reformator.