Membrii Organizaţiei Teritoriale Glodeni a PLDM, condusă de fostul deputat Lilian Zaporojan, anunţă că părăsesc partidul şi se alătură PPEM. Anunţul vine la o zi după ce un anunţ similar a făcut şi OT Străşeni, condusă de ex-deputatul Simion Grişciuc. 

„Astăzi, constatăm o situație de incertitudine în Partidul Liberal Democrat din Moldova, impotență privind luarea deciziilor importante pentru soarta țării și viitorul ei. Acest lucru ne îngrijorează profund în contextul evoluției proceselor politice regionale și ne impune să căutăm soluția într-o echipă puternică cu lideri politici puternici, care pot relansa dezvoltarea Republicii Moldova, și redobândi încrederea cetățenilor într-un trai decent la ei acasă", se arată în decalarația membrilor OT.

Astfel, „având ca bază poziția consolidată a organizațiilor primare, considerăm necesară, susținerea, coagularea tuturor forțelor sănătoase din partid, în jurul politicianului cu cea mai înaltă rată de încredere, Iurie Leancă, declarând următoarele: ne retragem din rândurile membrilor PLDM şi aderăm la PPEM sub conducerea lui Iurie Leancă", se mai arată în declarația celor din Glodeni. 

Decizia a fost adoptată de către conducerea OT Glodeni, membrii Biroului Politic, membrii Consiliului Politic Teritorial, fracțiunea PLDM din cadrul Consiliului Raional Glodeni, vicepreședinții raionului Glodeni, primarii PLDM, președinții OP și consilieri sătești.

Amintim că peste 350 de membri ai Organizaţiei Teritoriale Străşeni a Partidului Liberal Democrat din Moldova, inclusiv 6 consilieri raionali și 48 consilieri locali, și-au anunțat ieri decizia de a părăsi formațiunea liberal-democrată și de a adera la Partidul Popular European din Moldova, condus de Iurie Leancă. Aceștia au emis o declarație în care și-au argumentat decizia luată.

Detalii: DOC // OT Străşeni a PLDM părăseşte partidul şi aderă la PPEM