Jurnalista TV8, Natalia Morari, și-a cerut scuze în mod public pentru faptul că a acceptat borcanul cu carne înăbușită făcută cadou în cadrul unui off-line cu președintele moldovean, Igor Dodon. Natalia Morari se justifică că a acceptat carnea înăbușit deoarece a ar fi fost gătită de familia președintelui, iar gestul ei este unul firesc.

Jurnalista însă a ținut să-și ceară scuze în fața publicului care o urmărește și pe care l-ar fi dezamăgit. A ținut să precizeze că își va face munca onest în continuare și va rămâne echidistantă, în pofida darului făcut de președinte.

Directorul Asociației Presei Independente și președinta Consiliului de Presă, Petru Macovei, a declarat pentru Ziarul de Gardă că jurnaliștii nu trebuie să accepte daruri atunci când își exercită profesia.

„Faptul că Președinția a făcut lucrul ăsta și a invitat discreționar jurnaliștii, nu mi se pare un lucru ieșit din comun. Politicienii întotdeauna au făcut asta. Este grav că jurnaliștii au acceptat. Bun, să meargă, puteau să meargă, dar să accepte cadouri de la Președinție, mai ales, cadourile pe care le-a oferit mi se par o jignire pentru profesia de jurnalist și îmi e milă de colegii care au făcut asta. Respectiv, trebuiau să renunțe la aceste cadouri, iar ce s-a întâmplat, cumva, îi descalifică profesional. Politicienii moldoveni întotdeauna au avut o abordare discreționară și i-au corcolit doar pe jurnaliștii care au scris bine despre ei. Asta este încă o davadă a faptului că, clasa politică din R. Moldova nu s-a ridicat, nici pe departe, la nivelul politicienilor europeni, care nu ar fi invitat jurnaliștii să le dea tot felul de cadouri”, susține Petru Macovei, director executiv al Asociației Presei Independente.