Conform surselor DESCHIDE.MD noul proprietar al Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) este omul de afaceri rus, miliardarul Andrey Goncharenko.

Amintim că noapte trecută NR Investments Ltd, firma offshore din Guencey, deţinută de baronul britanic Nathaniel Rothschild, a anunțat într-un comunicat că renunță la cele 95% la sută din compania concesionară a Aeroportului Internațional Chișinău. Respectiv această cotă a fost cumpărată de către afaceristul rus. 

Menționăm că președintele Igor Dodon a declarat în nenumărate rânduri că investitorii ruși ar putea prelua aeroportul din Chișinău și Portul Giurgiulești, asta pentru că „rușii sunt mai pe înțelese pentru el”. Detalii AICI. 

Noul proprietar rus, Andrey Goncharenko este un om de afaceri miliardar, CEO al unei filiale Gazprom și proprietarul a patru case centrale din Londra, cumpărate pentru un total de 250 de milioane de lire sterline, inclusiv Hanover Lodge , „cea mai scumpă casă a Regatului Unit”, pentru 120 de milioane de lire sterline.

În anii 90, Goncharenko a dobândit bogăție prin implicarea sa în sectoarele rusești de proprietate, silvicultură și transport, înainte de a deveni mai târziu președinte al unei părți din Gazprom, compania energetică de stat.