Premierul Ion Chicu a convocat în această dimineață în ședință miniștrii Finanțelor; Economiei și Infrastructurii; Educației, Culturii și Cercetării; Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În cadrul ședinței, Șeful Executivului a abordat subiectul majorării investițiilor publice în infrastructură, în domeniul educației, în agricultură și mediu, prevăzute în Planul de Acțiuni al Guvernului.

O atenție deosebită prim-ministrul Chicu a atras subiectului eficienței cheltuielii fondurilor publice.

„Este mult loc de îmbunătățire atunci când vorbim despre eficiența cheltuielilor publice. Vă cer să monitorizați toate cheltuielile, inclusiv cele mici. V-am atenționat în legătură cu deprinderea mai multor șefi publici de a schimba regulat laptopurile și telefoanele. Și, evident, aștept măsuri concrete pe dimensiunea eficientizării investițiilor mari. Fiecare leu cheltuit trebuie să fie argumentat”, a spus Chicu referitor la cheltuielile fondurilor publice.

Pentru anul 2020 Guvernul a bugetat investiții publice masive în modernizarea infrastructurii rutiere, dar și pe dimensiunile educație, agricultură și dezvoltare regională.