Ex-premierul Maia Sandu, se arată convinsă că fostul partener de coaliție, Igor Dodon, va sfârși la fel ca Vlad Plahotniuc, însă acesta trebuie mai întâi să răspundă în fața justiției.

„El își imaginează că e mai isteț ca Plahotniuc și nu o va sfârși ca Plahotniuc. Dar el o va sfârși ca Plahotniuc. Eu sper să nu se ascundă de justiție, dar să răspundă în fața justiției”, a declarat fostul prim-ministru, în cadrul unei emisiuni realizate de vloggerul Dorin Galben.

Când încă mai ocupa funcția de premier și relațiile nu erau foarte tensionate, Maia Sandu spune că l-a întrebat pe Igor Dodon de ce îi trebuiesc atâtea posturi de televiziune.

„L-am întrebat: de ce ai nevoie de atâtea televiziuni? Răspunsul lui a fost: decât la Plahotniuc, mai bine la mine. I-am spus că ok, dar nu ți-e clar că o piață mediatică nu se poate dezvolta, că nu poți construi nimic, dacă tragi totul la tine”, a dezvăluit Maia Sandu discuția cu Igor Dodon.

Cu toate acestea, Maia Sandu e sigură că va reuși să câștige în fața acestuia.

„Vom lupta cu aceste manipulări, va fi greu, dar am supraviețuit și sub regimul lui Plahotniuc. Vom discuta cu oamenii direct. Locul lui Dodon nu e la Președinție, ci la pușcărie”, susține ex-premierul.

Tot în cadrul interviului, Maia Sandu a vorbit și despre întâlnirea cu Kozak, despre care spune că a fost o decizie comună în blocul ACUM, dar deloc ușoară.

„Am fost și am spus că suntem pro-europeni, că vrem să scăpăm țara de Plahotniuc și credem că întegrarea europeană este singura cale pentru Moldova, că noi suntem împotriva federalizării. în același timp era o problemă mare - Plahotniuc, iar singura cale de a scăpa de el era discuția cu socialiștii. Kozak ne zicea s-avem încredere în Dodon, iar noi l-am întrebat dacă el are încredere și nu a avut un răspuns foarte clar, unul evaziv, a râs. Toată lumea înțelegea că Dodon face jocuri”, a menționat Maia Sandu.