Deputatul Iurie Reniță susține că va trimite o nouă interpelare procurorului general Alexandru Stoianoglo ca să spună la ce stadiu de examinare este, în prezent, după înlăturarea procurorului V. Morari, dosarul cu finanțările PSRM și a campaniei prezidențiale a președintelui Dodon. Legiuitorul își motiveează acțiunile prin faptul că ultimele declarații ale lui Viorel Morari, șef al Procuraturii Anticorupție (PA), relevă că motivele adevărate de suspendare din funcția deținută este anume avansarea investigațiilor de finanțare ilicită a PSRM

„Se îndepărtează Procuratura Anticorupție de Bahamas și de PSRM? Ultimele declarații ale domnului Viorel Morari, șef al Procuraturii Anticorupție (PA), privind motivele adevărate de suspendare din funcția deținută, odată cu avansarea investigațiilor de finanțare ilicită a PSRM și a campaniei prezidențiale din 2016, denotă că „informalul” Dodon a conștientizat perfect pericolul inevitabil ce-l afectează. Cu atât mai mult cu cât urma să fie solicitată ridicarea imunității unor deputați socialiști implicați în această fraudă electorală. A recunoscut-o chiar procurorul V. Morari, care a solicitat de la Inspectoratul Fiscal informații privind finanțarea din exterior a PSRM, mai exact informații referitor la declarațiile unor persoane publice care au beneficiat de împrumuturi, acesta fiind unul din pașii la care s-a ajuns în investigarea dosarului „Bahamas”, scrie Reniță.

Deputatul face trimitere la un raport din cadrul CNA din iunie 2016 unde este menționat că consăteanul lui Dodon, deputatul socialist Corneliu Furculiță, proprietarul întreprinderii "Exclusiv Media" SRL, și Petru Burduja, directorul executiv de la aceeași societate ar fi scos cash aproximativ 20 000 000 lei de pe constul holdingului media pe care îl conduc cei doi socialiști. 

„Îi sugerez respectuos domnului procuror Viorel Morari să nu cedeze, să spună adevărul până la capăt, atât de necesar nu doar în politica, ci și în justiție. Multă verticalitate, consecvență și mult adevăr despre minciuna din justiție, domnule procuror! Voi trimite o nouă interpelare procurorului general Alexandru Stoianoglo să mă informeze în ce stadiu de examinare este, în prezent, după înlăturarea procurorului V. Morari, dosarul cu finanțările PSRM și a campaniei prezidențiale a lui Dodon din exotica țară Bahamas, atât de dragă și apropiată pentru socialiștii moldoveni?”, mai spune Reniță. 

Amintim că aseară procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că în circumstanțele în care vor fi administrate probe, este obligatorie ridicarea imunității unor deputați. 

Totodată, declarația a fost făcută în contextul în care acesta anterior a solicitat de la Inspectoratul Fiscal informații privind finanțarea din exterior a PSRM, mai exact informații referitor la declarațiile unor persoane publice care au beneficiat de împrumuturi, acesta fiind unul din pașii la care a ajuns Morari în investigarea dosarului „Bahamas”.

Detalii: Viorel Morari, demis pentru că urma să ceară ridicarea imunității unor deputați PSRM?