Fostul premier Ion Sturza susține că Centru Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție trebuiesc desființate, venind cu acuzații către Viorel Morari, procurorul-șef al PA, că ar fi fost instrumentul de represii de bază al regimului Plahotniuc.

„Nu-mi place Stoianoglo! E timid, vorbește prost româna, a băut cafea cu Plaha și, dezastru, vrea să-l de afară pe Morari, procurorul devenit peste noapte simbolul luptei pentru dreptate. Așa și vrei sa strigi „Jos mâinile de pe Morari!”, scrie Sturza pe pagina sa de Facebook. 

Fostul premier îl acuză pe Morari de „instrumentarea unor dosare împotriva inamicilor ui Plahotniuc” și de asta Sturza se arată convins că „CNA si PA trebuiesc desființate, mobila aruncată, făcută dezinfecție cu dust și început totul de la zero!”

Potrivit lui Sturza „Morari vrea să scape de răspunderea penală pentru crime împotriva moldovenilor”. 

Totodată, acesta spune despre procurorul general Alexandru Stoianoglo, cel care l-a înlăturat temporar pe Morari din funcție, că apar „întrebări legitime în privința lui și că nu este nici pe departe perfect”.

„Stoianoglo nu-i nici pe departe perfect, apar intrebari legitime, contestari, dar un lucru știu cu certitudine, nu este omul pe care cineva îl poate „mânca pe pâine". Nici sistemul, nici politicienii. Stoianoglo nu e „Morari"”, adaugă fostul premier. 

Sturza subliniază că „noua țintă este Dodon” și intuiește care ar fi pasul pentru a scăpa de el.

„Va veni și timpul lui. Mult mai rapid decât se gândesc unii. Dar în lupta „sfântă" să nu ne umplem de rahatul trecutului (...) Intuiesc că următorul pas pe care o să-l facem, o să-l rugăm pe Plahotniuc să se întoarcă să ne scape de Dodon”, a conchis Ion Sturza.