Procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, momentan transferat într-o secție a Procuraturii Generale pe perioada efectuării unui control de o lună la PA, presupune că a fost înlăturat din funcție după ce a acesta a făcut o solicitare la FISC ce viza dosarul finanțării din exterior a Partidului Socialiștilor.

„Noi pe 2 decembrie am făcut o solicitare la Inspectoratul Fiscal în cadrul dosarului privind finanțarea din exterior a PSRM. Le-am cerut anumite informații referitor la declarațiile unor persoane publice care au beneficiat de împrumuturi. Aceste persoane trebuiau să declare acești bani. Imediat după aceea s-a pornit. Nu vreau să fac vreo legătură, dar...”, a spus Morari în cadrul unui interviu pentru Deutsche Welle.

Întrebat dacă în demersul său la FISC erau vizați inclusiv deputați PSRM acesta a declarat că „Sunt mai multe persoane” și ”nu numai deputați”.

Totodată, Morari spune că ceea ce l-a determinat să revină la dosarul privind finanțarea din exterior a PSRM a fost contestația liderului PPDA și era obligat să dea un răspuns timp de 15 zile, însă nu era prioritar.

„A apărut contestația lui Andrei Năstase și eu eram obligat, în 15 zile, să mă expun în privința acestui caz. Dacă ar fi parvenit mai înainte, aș fi examinat-o, dar nu a venit. Avem volum mare de lucru și noi prioritizăm. În lipsa unei contestații, nu-mi ardea de acel dosar. Când a apărut contestația lui Năstase, eram obligat să reacționez”, susține Morari. 

Amintim că procurorii au reluat urmărirea penală pe cazul finanțării ilegale a PSRM din Rusia, în urma unei plângeri depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase.

Detalii: DOC // Procuratura Anticorupție a reluat ancheta privind finanțarea PSRM

Menționat că, noul procuror general, Alexandr Stoianoglo, a promis că „dosarul privind finanțarea PSRM din Federația Rusă va fi investigat repetat în conformitate cu legea”.

Detalii: Stoianoglo promite să revină la dosarul privind finanțarea PSRM din Rusia. Dodon: Chiar vă rog