Suspendarea din funcție a șefului Procuraturii Anticorupție (PA), Viorel Morari, ar avea legătură cu redeschiderea dosarului penal privind finanțarea externă a PSRM din Rusia. Cel puțin, așa crede deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

„Șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost suspendat din funcție prin ordinul noului procuror general, Alexandr Stoianoglo. Chiar dacă am avut rezerve față de revenirea lui Viorel Morari în funcție, nu încape îndoială că în ultima vreme PA a avansat cu investigațiile pe mai multe dosare de rezonanță. Acest lucru a fost recunoscut chiar și de cei din PSRM. Cu toate acestea, șeful PA a fost suspendat”, remarcă Litvinenco.

Potrivit lui, această suspendare nu are cum să nu trezească suspiciuni.

„Și acum întrebarea: are oare legătură această suspendare cu inițierea de către PA (condusă de Morari) a investigației pe finanțarea PSRM din Bahamas (de facto din Rusia)? Dacă da, atunci noul procuror general pășește cu stângul în funcția sa, or, într-o atare ipoteză, se vede cu ochiul liber că deciziile acestuia sunt motivate politic, iar scopul lor este exclusiv absolvirea PSRM și a lui Dodon de răspundere”, menționează deputatul.

Sergiu Litvinenco face și o constatare: „După sistemul judecătoresc, văd că și în cazul procurorilor se renunță la „evaluarea externă” și se merge pe „evaluarea internă”! Așa de repede s-a curățit sistemul de când Dodon a preluat toate frâiele sistemului de justiție?”.

Amintim că PA a redeschis dosarul privind finanțarea din Rusia a PSRM, la cererea lui Andrei Năstase. Fostul ministru de Interne a declarat că imaginile în care președintele Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că ar primi lunar din Rusia până la 700 de mii de dolari ar fi autentice.

Sursa: ziarulnational