Fostul lider al PLDM, Vlad Filat, a declarat la ședința Consiliului Național Politic al formațiunii că are activitatea politică suspendată, dar va continua să lupte pentru valorile pe care le-a promovat anterior, precum statul de drept și integrarea europeană a Republicii Moldova.

„Eu am activitatea politică suspendată și o voi avea în continuare, până când nu voi demonstra că ceea ce s-a vorbit, promovat cu insistență în adresa mea, a fost o nedreptate. Modul în care eu voi activa urmează să fie definit, acum nu am o formulă. Eu nu pot să fiu suspendat față de lucrurile care m-am definit, sper că vom fi împreună. Știu că mulți au așteptat ca eu să explodez relele din această țară. Pentru ca acest regim putred să sară în aer, nu e suficient ca eu să fac declarații, trebuie să avem presă liberă, este necesar să avem un sistem politic funcțional, avem nevoie de moralitate, toleranță, respect reciproc și avem nevoie ca ura dintre oameni să dispară”, a declarat Filat.

El însă a precizat că va continua să promoveze proiectele pentru care a pledat anterior.

„Activitatea politică suspendată nu înseamnă că voi suspenda activitatea în acțiunile pentru care am luptat împreună – statul de drept, reforme autentice, integrare europeană autentică”, a subliniat Filat.

Vlad Filat a declarat că după cei peste 4 ani de detenție este „cu sufletul împăcat”.

„După aceste 50 de luni sunt cu sufletul împăcat. Nu am răutate sau dorință de răzbunare”, a declarat fostul lider PLDM.

Totodată, el și-a chemat foștii colegi să accepte o parte din foștii membri ai PLDM care au părăsit formațiunea în ultimii ani.

Amintim că Vlad Filat a fost eliberat înainte de termen la începutul acestei săptămâni, după ce fusese condamnat într-un dosar de corupție.