Primarul general al mun.Chișinău, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la Kiev, în cadrul căreia a avut o întrevedere neformală cu edilul capitalei Ucrainei, Vitalii Klitschko. Evenimentul are loc după ce joi, 5 decembrie, Ceban s-a aflat într-o altă vizită, la București, însă așa și nu a reușit să se întâlnească că omologul său, Gabriela Firea.

Într-o atmosferă neformală am discutat cu primarul Kievului, Vitalii Kliciko, despre perspectivele de colaborare dintre capitalele noastre. Kievul are o experiență frumoasă în implementarea conceptului smart-city, dezvoltării infrastructurii locativ-comunale, în domeniul transportului și politicii sociale, dar și în alte sectoare”, a scris primarul Chișinăului.

Potrivit lui, în cadrul întrevederii s-a convenit organizarea mai multor întâlniri, ieșiri în teritoriu, inclusiv discuții cu privire la „colaborarea de mai departe” dintre cele două capitale.

Am convenit ca în viitorul apropiat să actualizăm Acordul de cooperare dintre Chișinău și Kiev, care de mult timp nu mai este funcțional”, a menționat Ceban.

De precizat că joi, 5 decembrie, Ion Ceban a efectuat o vizită la București, în cadrul căreia a avut mai multe întrevederi cu primarii sectoarelor capitalei României, dar și cu viceprimarul Bucureștiului, Aurelian Bădulescu.

Deși anunțase să că a fost invitat la București de către Gabriela Firea, întrevederea dintre cei doi așa și nu a avut loc. Ceban a precizat ulterior că întrevederea cu edilul capitalei României „nu a fost preconizată pentru astăzi”.