Deputatul Blocului ACUM, Iurie Reniță s-a arătat deranjat de limbajul utilizat de către colegul său din fracțiunea parlamentară PSRM, Vladimir Golovatiuc, care nu a pronunțat denumirea țării corespunzător numind-o „RMI”.

Astfel, Reniță a venit cu un îndemn către colegul să numească clar și coerent numele țării noastre. „Domnule Golovatiuc, ați menționat de mai multe ori UE și „RMI”. Chiar vă rog frumos, Uniunea Europeană e clar, dar cei „RMI”, cumva e Republica Moldova? Mă gândeam că poate ceva pe la dumneavoastră la socialiști. Pronunțați corect, cu demnitate și mândrie Republica Moldova și nu umblați cu RM”, a spus Iurie Reniță.

În replică, Golovatiuc a menționat că „va răspunde în privat” deputatului.

Nemulțumirea deputatului Blocului ACUM a fost stârnită, după ce deputatul socialist a dat citire unui proiect de lege privind ratificarea Acordului de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisiei Europeane „Suport pentru implementarea Acordului de Asociere RM – UE”.

Deputatul PSRM, Vladimir Golovatiuc este vorbitor de limbă rusă, însă vorbește și limba română, dar nu într-o formă perfectă.

realitatea.md